Interview met Ed Peelen, Partner ICSB Marketing en Strategie

Voorafgaand aan het eerste Nederlandse congres rondom Big Data in de financiële sector interviewden wij Ed Peelen,Partner ICSB Marketing en Strategie, voormalig hoogleraar marketing NyenrodeBusiness Universiteit. Welke toepassingsmogelijkheden biedt Big Data? En wat zijn de kansen voor Big Data in de financiële sector?

“Eén van de meest bijzondere dingen is dat werkelijk alles in data wordt vastgelegd, dat neemt een enorme vlucht. We zijn het allemaal aan het vastleggen en dat geeft een gigantische hoeveelheid data die we op een aantal punten kunnen gebruiken.”

Bekijk het volledige interview

Transcriptie van het interview

Een van de meest bijzondere dingen is daadwerkelijk alles in data wordt vastgelegd. Maar als je kijkt hoe snel dat nu gaat, dat neemt een enorme vlucht. Dat is niet alleen wie je bent, waar je bent, met wie je contact hebt, welke emoties je hebt, maar ook hoe een aantal lichaamsfuncties functioneren. We zijn het allemaal aan het vastleggen. En niet alleen van mensen, ook van objecten, ook van organisaties. Dat geeft een gigantische hoeveelheid data die we op een aantal punten kunnen gaan gebruiken. En dat wordt ook steeds makkelijker. Je ziet dat het op tal van punten eigenlijk toepasbaar is. En soms is het bepaalde zaken makkelijker maken, en soms is het bijna helemaal transformationeel, en krijg je een hele andere wereld.

Er zijn toepassingsmogelijkheden die heel veel van op fraudegebied zitten. Zoek de outliers. Kijk dan ook in netwerken waar dingen verkeerd gaan. Toepassingen op het gebied van klantgerichtheid. Vele in de hoek ook juist van service, Niet alleen in de hoek van slimmer en nog meer verkopen, maar hoe kan je klanten helpen in hun context dingen beter te doen, en gewoon de operational excellence, hoe kan je dingen beter, slimmer doen.

Kansen in de financiële sector. Eén, de financiële sector heeft al jarenlang zoveel data, en data die van zo mooie kwaliteit zijn. omdat een klant gewoon wil dat die data goed zijn, maar ook alle regulerende instanties. Doe daar meer mee. Hoeveel data gebruiken wij niet die toch zinvol zijn. Vul ze aan met gegevens die heel makkelijk beschikbaar zijn. over wie die klant is, waar die is, wat ie doet, met wie. En er zijn tal van mogelijkheden om beter te presteren.

Meer informatie over Big Data?

Tijdens het congres Big Data in de financiële sector gaat Ed Peelen verder in op Big Data. Is er na de hype nog sprake van een Big Data revolutie?

  • De impact van Big Data op onze samenleving
  • Toepassingsmogelijkheden voor organisaties

Bekijk het programma

Over euroforum

Euroforum is marktleider op het gebied van congressen, opleidingen en trainingen voor professionals en managers bij bedrijven, overheden en non-profit organisaties

Bekijk ook

Er zijn allerlei manieren om zicht te krijgen op de mogelijkheden en gevaren van nanotechnologie

De wereld van nanotechnologie komt voor steeds meer organisaties dichterbij. Nanotechnologie wordt nu al steeds meer toegepast in materialen, textiel, medische toepassingen, scanners, sensoren, levensmiddelen, chemische middelen, zonnecellen en nog vele andere producten.Wij vroegen Harro van Lente, Professor Science and Technology Studies, Maastricht University en een van de docenten van ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *